Easy Street: Cinci tururi ale Europei Centrale și de Est pentru aproape oricine

Europa Centrală și de Est găzduiește unele dintre cele mai uimitoare peisaje și trasee de drumeții din lume. De la vârfurile falnice ale Munților Carpați până la pădurile luxuriante din Balcani, regiunea oferă o varietate de experiențe pentru drumeții de toate nivelurile.

Am selectat cinci dintre cele mai bune trasee de drumeții la prețuri accesibile din Europa Centrală și de Est, dintre care niciuna nu necesită mai mult decât o pereche decentă de cizme de drumeție, un rucsac, un spirit de aventură și o dragoste pentru aer liber.


Înalții Tatra, Slovacia

Înalții Tatra, un lanț muntos maiestuos situat la granița dintre Slovacia și Polonia, este paradisul drumeților. Una dintre cele mai populare trasee din această regiune este ascensiunea către Rysy, cel mai înalt vârf al Poloniei. Urcarea din partea poloneză, din stațiunea Zakopane, pe lângă lacul Morskie Oko, este mai dificilă. Ca alternativă, începeți călătoria la Štrbské Pleso, un lac glaciar pitoresc și o stațiune de schi populară în timpul iernii.

Pe măsură ce traversați poteca bine marcată în sus, veți întâlni păduri încântătoare, lacuri cristaline și vederi uimitoare ale vârfurilor din jur.


Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este renumit pentru cascadele sale și lacurile turcoaz. Intrarea principală din Plitvička Jezera — un mic oraș stațiune aproape de granița cu Bosnia-Herțegovina, care oferă pachete cu cazare — oferă acces la rețeaua de boardwalks și boardwalks a parcului, care șerpuiește prin păduri luxuriante și pe lângă cele 16 lacuri interconectate ale parcului.

READ  Cel mai recent film al regizorului român Emanuel Parvo a câștigat premiul principal la Festivalul de Film de la Sarajevo

Parcul oferă mai multe trasee bine definite, de la drumeții pe îndelete până la drumeții mai provocatoare pentru persoanele cu sănătate bună.


Munții Busigi, România

Munții Făgăraș din România oferă drumeții serioase la altitudini de peste 2.000 de metri pentru experți, dar pentru călătorii de o zi, Munții Bucegi sunt mai accesibili. Unul dintre cele mai emblematice repere din zonă este Marele Sfinx, o formațiune de stâncă naturală despre care localnicii susțin că arată ca o față umană. (Puteți decide singur). Pentru a ajunge la Sfinx cel mai ușor, începeți călătoria în vârful telecabinei sau telegondolei din Sinaia. Cei incredibil de leneși pot face o plimbare cu telecabina din Bușteni de unde se află Sfinxul, la câteva minute distanță (deși sosesc devreme – cozile pot fi lungi).

Bușteni are un plus de a fi casa Castelului Cantacuzino – Nevermore Academy în serialul Netflix de miercuri.


Mănăstirea Rila și cele șapte lacuri Rila, Bulgaria

Situată în inima Munților Rila din Bulgaria, Mănăstirea Rila și Traseul șapte lacuri este o buclă lungă (10 km) dar blândă, care durează aproximativ patru ore pentru a fi finalizată. Începeți de la Mănăstirea Rila, un exemplu uimitor de arhitectură religioasă bulgară și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. De acolo, urmați poteca bine marcată către cele șapte lacuri Rila, un lanț de lacuri glaciare situate la diferite cote.

Drumeția oferă un amestec unic de frumusețe culturală și naturală, cu opțiuni de cazare, inclusiv cabane de munte, pensiunea Mănăstirii Rila și hoteluri din orașul Sapareva Banya din apropiere.


Parcul Național Durmitor, Muntenegru

Un alt sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Parcul Național Durmitor din nordul Muntenegrului este un refugiu pentru drumeții care caută peisaje uimitoare și floră și faună diverse, dar toate ușor accesibile. Cea mai faimoasă potecă a parcului te duce într-o călătorie prin păduri dense, pe lângă lacuri glaciare și până la Vârful Bobotov Kuk, la 2.525 m cel mai înalt vârf al parcului (secțiunea finală a vârfului este puțin o provocare). Cu o gamă largă de opțiuni de cazare decente, fermecătorul oraș montan Žabljak este o bază ideală pentru a explora Durmitor.

READ  Damien Lewis: A Spy Among Friends urmărește fiecare bărbat zdrobit de trădare

Pentru cei cu adevărat aventuroși, defileul râului Tara din apropiere – cel mai adânc defileu din Europa și unul dintre puținele neatinse de baraje și drumuri – oferă rafting în apă albă.


Spre deosebire de multe platforme de știri și informații, apărute în Europa Liber de citit și va fi întotdeauna. Nu există firewall aici. Suntem independenți, nu suntem afiliați și nu reprezentăm niciun partid politic sau organizație comercială. Ne dorim tot ce este mai bun pentru Europa emergentă, nimic mai mult, nimic mai puțin. Sprijinul dumneavoastră ne va ajuta să continuăm să răspândim vestea despre această regiune uimitoare.

Puteți contribui Aici. Mulțumesc.

Europa emergentă sprijină jurnalismul independent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *